Kérdések és Válaszok

Gyakran Ismételt Kérdések:

 • Miért a Spectrum profilt válasszam?
  Erős, tartós könnyen karbantartható kiváló minőségű és jó megjelenésű ablakrendszer. Kitűnő hang és hőszigetelés, kiváló időjárás állóság, hosszú élettartam. A fa ablakkeretektől eltérően a PVC ablak nem korhad, illetve nem vetemedik, légmentesen zár és nem szükséges a festése. A fém ablakkeretektől eltérően a PVC ablakkeretek kiváló szigetelők, télen melegen, nyáron hidegen tartják a helyiséget. Széles szín és formai választék. A műanyag ablakok nagy keménységú UV álló PVC profilból készülnek. A fokozotott stabilitás érdekében minden profilban acélmerevítések futnak.
 • Mi a két profil közti különbség?
 • Milyen üveget válasszak?
  Mivel rendkívül sokoldalúan variálható egy üveg felépítése, rétegrendje, hőszigetelési képessége, átláthatósága stb., az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb paramétereket: Mivel az átlagos nyílászárók legnagyobb felületét az üveg adja, ezért a műanyag nyílászárók hőszigetelési képességének egyik legfontosabb eleme az üveg hőszigetelési képessége. Ennek mértékegysége a: W/m2K. Ez gyakorlatilag azt mutatja meg, hogy a felület egy négyzetméteren hány watt hőenergia távozik, ha a külső és belső hőmérséklet között 1 °K az eltérés. Minél kisebb ez az érték, az üveg hőszigetelési tényezője annál jobb! Alap esetben az ún. kétrétegű 4-16-4 low-E+ArgonUg= 1.1 W/m2K üvegeket használjuk. Az ilyen rétegrendű üveg: - egy 4 mm-es síküvegből - 16 mm alu távtartóból - egy 4mm-es lágyfém bevonatos síküvegből épül fel. A két üveg közti légrés argon gázzal van töltve. A háromrétegű üvegek hőátbocsátási tényezője 0,7 W/m2K, de a távtartók növelésével ez az érték akár 0,5W/m2K értékre is leszorítható. A két üvegfelület között álosztók alkalmazása is lehetséges, ezáltal a nagyobb üvegfelületek optikailag megoszthatók. Télikertek tetőjénél és oldalfal üvegeknél egyaránt használatosak az edzett és biztonsági üvegek is. Mindkét üvegtípus lényege, hogy az üveg, törés esetén nem okoz sérülést. Az üvegek másik fontos paramétere az átláthatóság mértéke. A teljesen átlátszó üvegek használata mellett széles választék áll rendelkezésünkre a különböző katedrál, reflexiós, hő és fényvédő, valamint színezett üvegek terén is.
 • Vasalat? Mi mit jelent?
  Minden általunk gyártott nyílászáró kiváló minőségű ROTO vagy MACO vasalatrendszert tartalmaz.
  Bejárati ajtók:
  A bejárati ajtók standard felszereltsége: kilincs működtetésű, 5 ponton záródó rúdzár 3 db leemelésgátlóval ellátott, 3 dimenzióban állítható ajtópánt, fúrásbiztos zárbetét. Hőhídmentes alumínium küszöb. Három furatos, rejtett csavaros, rugós bejárati ajtókilincs. Természetesen lehetőség van a magasabb biztonsági követelményeknek megfelelően kétcilinderes-,acélcsapos ajtózár stb. beszerelésére is. Nagy forgalmú helyek (pl.: lépcsőházak, közintézmények) esetében, az ajtó méretétől függően, növelhető az ajtópántok száma. A legtöbb esetben ajtó behúzó, valamint elektromos mágneszár is beszerelésre kerül, az egyedi igényeknek megfelelően.
  Ablakok:
  Minden általunk gyártott bukó-nyíló ablak alaptartozéka a hibásműködtetés gátló, résszellőző funkció.
  Ablak vasalatok legfontosabb jellemzői:
  -Esztétikus megjelenésű sarokpánt és sarokcsapágy szerkezet
  - Szilárd, megbízható felfogatás és szerelhetőség
  - Biztonsági vasalati megoldások, betörés és kiemelés elleni védelem
  - Hibás működtetésgátló
  - Különleges vasalati felületkezelések korrózió elleni védelemmel ellátva
  Zárható ablakkilincs: Megakadályozza az ablakvasalat kívülről történő mozgatását. Előnyös kiegészítő minden biztonsági osztályban valamint nem kell aggódnunk, hogy a pár pillanatra felügyelet nélkül hagyott kisgyermek az ablakot kinyitja, kihajol, kibukik.
  Zárfogadók: Az ablakok és erkélyajtók kiemelt célpontjai a házba vagy a lakásba bejutni kívánó betörőnek. A bukó-nyíló rendszerünk már az alapverzióban is magas biztonságot nyújt. A szárny alsó peremén gombafejes rögzítőcsap található, mely bukócsapágyba zár.
 • Mivel tisztítható a műanyag nyílászáró?
  Karbantartás egyszerű. Időnkénti szappanos vizes lemosásból és a kilincsek, zárak kenéséből áll.
 • Mennyi ideig tart a régi nyílászáró cseréje?
  A beépítés ideje általában 1,5-2 óra ablakonként, melyben benne van a bontás, és a beépítés is. A munka végén a törmelék lehordása további időt vesz igénybe. Egy átlagos lakás ablakcseréje mondhatjuk, hogy 1 munkanapot vesz igénybe.
 • Hogyan készüljek fel az ablak cseréjére?
  A nyílászáró csere helyszínén érdemes a portól védendő tárgyakat és a padlót letakarni és annyi helyet hagyni a nyílászáró körül, hogy két ember kényelmesen tudjon mozogni a szerszámokkal, szerkezetekkel. (1,5-2 méter). A helyiségben lévő tárgyakat érdemes letakarni, hogy a keletkező por ne tegyen kárt bennük. Ha tudjuk, segítsük elő a szállító jármű közeli parkolását is.